Over Atelier de Vorm

Atelier de Vorm is een plaats, waar met een klein groepje van max 5 personen actief – creatief gewerkt kan worden met verschillende materialen onder professionele en individuele begeleiding van Inge Notschaele.Inge met cursist

Inge Notschaele (geboren in 1949) is in het bezit van het Diploma MOA handvaardigheid en was 23 jaar werkzaam als docent handvaardigheid aan de bovenbouw de Vrije School te Zutphen. Ze is docent in veel verschillende disciplines,  hout, metaal, klei, gips en steen, ze is daardoor een docent met een brede kennis , ook heeft ze veel geëxperimenteerd en kennis opgebouwd omtrent de mogelijkheden van het vormen in klei en de oppervlakte bewerkingen.

Al eerder heeft zij met veel plezier haar huis als Atelier opengesteld, en is dit nu alweer rui jaar op kleine schaal gestart, nu ze gestopt is met lesgeven op de Vrije School. Haar huis is een “woon-atelier”.

De inspiratiebron kan van alles zijn;
of je kunt zelf een keuze maken:
b.v.
– de natuur;
– je eigen innerlijke beleving;
– de gestalte van de mens;
– een sprookjesdier;
– een abstracte vorm, die b.v. openheid uitdrukt;
– of je kiest iets wat je gezien hebt;
– of je laat je inspireren door boeken of platen enzovoort.

Iedereen is welkom.
Ervaring is prima maar niet nodig. Eigen ideeën of individuele keuzes maken is prima. Door de kleinere groep is individuele begeleiding heel goed mogelijk.

Inge met cursist

Over Klei:
Klei is aanwezig. Ik heb een oven van 45×55 dus daar passen redelijk grote vormen in. Bij keramiek kunnen we kleur aanbrengen met engobes of glazuren.

Over steen:
Als je voor steen kiest, dan kan je het beste zelf een steen kopen. In Zutphen is er een hele goede beeldhouwwinkel in de Stoven 9, waar ze een ruime keuze hebben. Kies een speksteen die goed te raspen is. Niet een droge harde, maar een vette zachte, dat werkt een stuk prettiger.
Ook zorg je voor je eigen gereedschappen, dit kan heel simpel enkel een houtrasp zijn. Daarnaast heb je waterproof schuurpapier nodig, wat je ook weer in de Beeldhouwwinkel in de Stoven kunt kopen.
Zelf meebrengen: je klei of steen en je gereedschappen.

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: