Model boetseren en raku stoken 2019

Erg leuk, dat we enkele nieuwe cursisten mochten verwelkomen. Nieuwe mensen, nieuwe energie en nieuwe ideeën.
Enkele foto`s zal ik toevoegen van werkstukken.
Er is op dit moment een aardige balans te zien tussen het boetseren en met keramiek bezig zijn. Ook zien we soms dat iemand bij het boetseren gebruik gaat maken van keramische ideeën, of andersom. Sommige cursisten wisselen af, een poosje met keramiek bezig zijn en een poosje met boetseren. Dat ontstaat spontaan, er is alle vrijheid.
De ideeën komen op heel veel verschillende manieren in het werk te voorschijn. Soms vanuit het moment zelf, het nu, dus wat borrelt er nu in mij op? soms een plan wat al een tijdje leeft en nu aangepakt wordt. Het kan ook dat iemand een cadeau voor een ander wil maken, of er is inspiratie opgedaan her en der.

We gaan binnenkort weer naar een levend model boetseren.
Dat doen we 1x per jaar en is een spannende gebeurtenis. 2x 1/2 uur zal het model poseren, terwijl de cursisten proberen in dit korte tijdsbestek een snel spontaan beeld te maken. Het lukt altijd, en natuurlijk kan er later nog naar behoefte afgewerkt worden.

op een tweede bijzondere cursusdag gaan we op locatie raku stoken. we bereiden het zelf voor, maken vormen die we van te voren biscuit bakken. vervolgens nemen we ze mee en gaan we samen de sensatie beleven van de verrassende raku stook. Deze gebeurtenis is gepland in de maand mei.
Later zullen we hiervan foto`s publiceren.
Iedereen dit dit leest en mee wil doen, kan zich aanmelden via het contact formulier.

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: