Er gebeurt van alles in Atelier de vorm

Kort verslagje van Inge Notschaele,  begeleidster in Atelier de Vorm.

Mijn indruk is, dat er heel veel boeiende activiteiten plaats vinden, waarbij ieder volgt, waardoor hij/ geïnspireerd wordt.

nu aug ’22 kijk ik terug op een heel productief en creatief jaar.  Te veel om alles op te noemen, maar wat erg is opgevallen: 1 cursist heeft het doel opgepakt om van al zijn  klein kinderen een “kop” te boetseren en daarbij zo veel mogelijk de werkelijkheid te benaderen. Dat is een hele klus. De derde kop is nu af en deze laatste ( er komen er nog 3)  is zo prachtig, we zien allemaal de enorme vooruitgang. Het is: goed leren kijken en steeds bereid zijn om verder te verbeteren. Met keramiek wordt er veel en goed geëxperimenteerd met de verschillende oppervlakte bewerkingen zoals engoberen en glazuren, of afdrukken maken met allerlei materialen. De mogelijkheden zijn eindeloos en geven steeds weer zoveel plezier door de verrassingen en de nieuwe ontdekkingen.

Een verslagje van drie jaar geleden:

Op dit moment zijn er zowel op maandag als op woensdag 4 cursisten en geen enkele doet hetzelfde, wel worden ze vaak door elkaar geïnspireerd of op een nieuw spoor gezet. Hoe werkt dat? Een cursist maakt prachtige “portret beelden” die spontaan in een les ontstaan en tevoorschijn komen zonder een vooropgezet plan. een volgende is een weg aan het volgen om te leren op eigen, spontane wijze menselijke gestaltes te boetseren.

Een persoon is haar vogeldrinkbak verder aan het voorbereiden: de gipsen mal heeft ze zelf gemaakt, en die ligt nou te drogen .

vaas van Hans

Een vrouw met meerdere gestaltes om haar heen Een liefdes worsteling Voorbereiding voor een vijverglazuur Een wierookschaaltjeEen kip vanuit een ronde vorm met craquelé techniek Een waternimf ontstaan vanuit de schelp Schaaltje met stempelafdruk Kannetje met craquelé huidverschillende glazuur experimenten .

Er zijn aardig wat vormen gemaakt met de craquelé techniek, zoals ook op verschillende foto`s te zien is.

Via bovenstaande  foto`s laat ik het een en ander laten zien, maar het is wel zo, dat ik helaas vaak vergeet te fotograferen omdat ik met heel mijn aandacht bij het werk ben. Logisch, maar achteraf wel eens jammer!

Het leeft en het bruist en vaak is het spannend en natuurlijk heel leuk, omdat er ook geëxperimenteerd wordt. En zo hoort het, het kan goed gaan maar ook kan het wel eens anders uitpakken, dan je voor ogen had. Dat betekent: weer na denken en opnieuw proberen.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: