Hoe was de workshop 2 nov.?

Een verslagje van mij, docente van Atelier de vorm over de workshop 2 nov.

Er hadden zich 9 mensen op gegeven, 6 zijn er gekomen. Er was heel veel animo om met keramiek bezig te zijn en te leren hoe je de oppervlakte van een schaal kan versieren zoals een afdruk van een generfd blad.

Ik heb daar uitleg en een demonstratie over gegeven en we hebben over meerdere mogelijkheden gepraat. Na deze uitleg ging iedereen enthousiast aan het werk. Niet dat er nu 6 dezelfde schalen uit tevoorschijn kwamen. Maar al werkende kreeg iedereen inspiratie en kwamen er prachtige unieke vormen tevoorschijn. Natuurlijk was er ook de mogelijkheid om iets heel anders te doen, zo heeft 1 deelnemer geëxperimenteerd met het idee om hersenen te verbeelden, wat mij heel erg interessant leek.

In de pauze viel de soep zo goed in de smaak, dat er gevraagd werd naar het recept en waren de grapjes en plagerijtjes niet van de lucht. En iedereen greep de kans na de lunch om nog een tweede vorm te maken . Dat was duidelijk het voordeel van zo`n lange dag, dat je met een idee door kan en het verder kan uitproberen dan wanneer je  2 uurtjes hebt, zoals op een normale cursusdag.

20 nov kwam iedereen, die een keramiek vorm had gemaakt opnieuw langs. De vormen waren heel goed uit de oven gekomen en werden nu van een glazuur voorzien. Ook hier werd geleidelijk meer gevoel ontwikkeld voor de talloze mogelijkheden om je vorm mooi te kleuren.

We hebben in de maandag groep gewerkt van mei tot dec.; de woensdag groep heeft 1 blokje bij mij gewerkt, maar was ook present op deze 2 dagen. Ik ben heel tevreden tot zover en wacht nu het laatste bakproces af. De sfeer was erg gezellig en inspirerend.

Dus van mij uit gezien geslaagd en voor herhaling vatbaar.

22 nov. zijn de vormen gebakken. zie foto`s . Prachtige resultaten

Advertenties

One thought on “Hoe was de workshop 2 nov.?

  1. Recent heb ik een keramiek workshop gevolgd bij atelier de vorm. In één dag heb ik geleerd hoe je vanuit een plat stuk klei een schaal kunt maken, of liever gezegd twee, waarbij je een bestaande schaal of mal als vorm gebruikt. Door de heldere en inspirerende uitleg van Inge Notschaele, de goede sfeer en een uitgebreid aanbod van materiaal en mogelijkheden, was het niet moeilijk om tot een bevredigend resultaat te komen. Nadat de schalen gebakken waren, Inge beschikt zelf over een oven, was er een ochtend de gelegenheid om ze te glazuren. Leuk werk, zeker ook omdat als je hier geen ervaring mee hebt, je helemaal niet weet wat het eindresultaat zal zijn. Maar omdat ook hier de goede tips, het vakmanschap van Inge en een grote hoeveelheid materiaal ter ondersteuning aanwezig waren, kon het haast niet missen dat ook dit gedeelte goed zou uitpakken. Ik heb net de foto’s van het eindresultaat toegezonden gekregen. De schalen zelf komen net uit de oven, ze zijn nog warm 

    Ik kan het iedereen aanraden om een cursus te gaan volgen als Inge van haar winterreces terug is!

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s